Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Dansk arkitekt-vd blir koncernchef

Publicerad: 28 oktober 2019, 07:01

Kirsten Anker Sørensen ska kombinera sin roll som vd i Danmark med uppdraget som koncernchef för Link arkitektur.

Ska kombinera vd-roll i Danmark med uppdraget som koncernchef.


Ämnen i artikeln:

Kirsten Ankers SørensenLINK Arkitektur

Link arkitektur har utnämnt Kirsten Anker Sørensen som ny koncernchef. Samtidigt blir hon ny koncerndirektör inom arkitektur på danska moderbolaget Multiconsult.

Sørensen är i dag vd för Link arkitektur i Danmark och kommer i framtiden att kombinera denna tjänst med rollen som koncernchef.

– Jag har haft ett gott samarbete med Kirsten i sin roll som vd för Link arkitektur i Danmark. Det gläder mig att hon nu även kommer att ta ett helhetsansvar för koncernen, säger John Lydholm, vd för Link arkitektur i Sverige, i ett pressmeddelande.

Kirsten Ankers Sørensen har 20 års ledarskapserfarenhet från olika verksamheter och har varit anställd på Link arkitektur sedan 2015. Hon är utbildad inom industridesign och ekonomi och var interim vd för Link arkitektur i Danmark fram till uppköpet av Aarhus Arkitekterne hösten 2016. September 2017 tog hon över huvudansvaret för Link arkitektur i Danmark och gick samtidigt in i koncernledningen.

– Jag ser fram emot att anta uppdraget med att, tillsammans med våra kompetenta medarbetare, lyfta företaget till nästa nivå. Med 500 medarbetare i Skandinavien är vi en unik verksamhet med stora möjligheter att vara en aktiv samhällsaktör och skapa framtidsorienterad arkitektur, säger Kirsten Anker Sørensen.

Anders Siljevall

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.