tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Chris Heister slutar som landshövding

Publicerad: 14 juni 2017, 10:23

Den sista augusti lämnar Chris Heister rollen som landshövding i Stockholm. Det bekräftar länsstyrelsen i Stockholm till Fastighetsnytt.

Ämnen i artikeln:

Länsstyrelsen

Chris Heister utsågs till landshövding i Stockholm av regeringen den 1 december 2011, och tillträdde tjänsten den 1 februari 2012.

Före det tjänstgjorde Chris Heister i fyra år som landshövding i Västerbottens län.

Under åren 1991–2002 var hon riksdagsledamot. Under den tiden var hon bland annat vice ordförande i socialutskottet och ledamot i näringsutskottet. Mellan 1991 och 1994 arbetade hon också som sakkunnig åt statsminister Carl Bildt.

Landshövdingen utses i regel i ett sexårigt förfarande. Att mandatet nu går ut är anledningen till att Heister nu lämnar. Enligt Emelie Nyman, presskommunikatör på länsstyrelsen i Stockholm är det “inte mer dramatiskt än så”.

De senaste åren har Chris Heister många gånger talat om länsstyrelsen och dess koppling till bygg- och fastighetsbranschen, bland annat när länsstyrelsen kritiserats för att sinka byggnadstakten på olika sätt.

Enligt Jonas Johansson, kommunikationschef på Länsstyrelsen är det  regeringen med civilminister Ardalan Shekarabi som ansvarigt statsråd som utser en ny landshövding. Ifall det arbetet drar ut på tiden utför leder länsöverdirektören det dagliga arbetet på Länsstyrelsen.

– Magdalena Bosson som är länsöverdirektör lämnar nu i juni för att bli kommundirektör i Huddinge kommun regeringen har utsett Åsa Ryding som vikarierande länsöverdirektör från 1 juli, säger Jonas Johansson.

Maria Nordlander

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev