fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Chef får gå när John Mattson möblerar om i bolagsledningen

Publicerad: 5 december 2022, 12:38

John Mattsons vd Per Nilsson.

En chef får gå i samband med att John Mattson gör om i sin bolagsledning. Orsaken är bland annat en satsning på förvaltningsaffären, enligt ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetJohn Mattson

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Sedan tidigare har förvaltningschefen sedan tre år, Christina Hansson, valt att lämna bolaget för en roll på Tilia Fastigheter AB. Nu slutar även projekt- och teknikchefen Martin Landerby. Det skriver John Mattson i ett pressmeddelande på måndagen.

För att öka fokus på förvaltningsaffären tillsätts två chefer inom förvaltning. Ansvaret för förvaltningen kommer i den nya bolagsledningen att delas mellan Maria Wirén, förvaltningschef Bostad och Fredrik Ward, förvaltningschef Kommersiellt och Teknik. Vd Per Nilsson övertar det övergripande ansvaret för förvaltningen. Både Wirén och Ward har tillträtt sina nya roller och ingår som adjungerade i John Mattsons bolagsledning sedan mitten av november.

För att "hålla ihop projektutvecklingsaffären från tidiga skeden till genomförande" ska affärsutvecklingsavdelningen slås ihop med projektavdelningen. Det är i den vevan som Martin Landerby måste lämna sin anställning på John Mattson.

– Jag vill varmt tacka både Christina och Martin som under sina år på John Mattson har gjort betydande insatser inom sina respektive områden och starkt bidragit till John Mattsons tillväxtresa från ett Lidingöbaserat familjebolag till börsnoterat bolag med verksamhet i flera kommuner i Stockholmsregionen. Jag önskar dem båda stort lycka till med nya uppdrag och sina fortsatta yrkesliv. Jag vill samtidigt välkomna Maria och Fredrik i sina nya roller i förvaltningen med ett tydligt fokus på båda bostäder och kommersiella lokaler, säger Per Nilsson, vd på John Mattson, i en kommentar.

John Mattsons bolagsledning kommer efter förändringen bestå av:

Per Nilsson, vd

Mattias Lundström, cfo

Daniel Fornbrandt, affärs- och projektutvecklingschef

Mari Edberg, kommunikationschef

Adjungerade i bolagsledningen:

Maria Wirén, förvaltningschef Bostad

Fredrik Ward, förvaltningschef Kommersiellt och Teknik

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev