Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Rekrytering

CFO till Lansa Fastigheter

Publicerad: 17 April 2018, 12:25

Erik Johansson.

Foto: Lansa Fastigheter.

Lansa Fastigheter, som ägs av flera länsbolag inom Länsförsäkringsgruppen, har rekryterat Erik Johansson som CFO.


Ämnen i artikeln:

Lansa FastigheterLänsförsäkringar

Johansson kommer närmast från teknikbolaget Aereon, men har även jobbat på Newsec, med ansvar för Alectas fastighetsbestånd.

– Vi är inne i en spännande fas i utvecklingen av Lansa och har en bra position på marknaden med en stark ägarkonstellation, säger Erik Johansson i ett pressmeddelande.

Lansa har i stort sett bara nyproducerade hyresrättslägenheter i sitt bestånd. Under förra året gjorde Lansa en nyemission och utökade antalet bolag inom Länsförsäkringsgruppen till sex delägare.

– I första hand är vi intresserades av tilläggsförvärv på de orter där vi nu är etablerade. Men vi kan också tänka oss att gå in i bostadsprojekt på nya orter så länge det stämmer med vår affärsidé. Det vill säga orter som har ett växande näringsliv och helst en etablerad högskola eller universitet. Helsingborg och Jönköping och Växjö är exempel på städer vi är intresserade av, säger Erik Johansson.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.