torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Cecilia Vestin ny vd för Svenska Myndighetsbyggnader

Publicerad: 1 juli 2022, 07:28

Cecilia Vestin, vd för Svenska Myndighetsbyggnader. Foto: Specialfastigheter

Cecilia Vestin har utsetts till ny vd för Svenska Myndighetsbyggnader. Hon ersätter därmed Fredrik Hedén.

Ämnen i artikeln:

SvepetKåpan PensionerSvenska MyndighetsbyggnaderSBB Fastigheter

ND


I pressmeddelande den 24 juni informerades om att Kåpan köpt ägarlånen i Svenska Myndighetsbyggnader från SBB med ambition att Kåpan senast den 31 december i år köper SBBs andel om 50% i Svenska Myndighetsbyggnader.

I samband med detta har styrelsen för Svenska Myndighetsbyggnader utsett Cecilia Vestin till vd och samtidigt förstärkt styrelsen med två ledamöter. Thomas Holm, vice vd för Svenska Handelsfastigheter och Magnus Edlund tidigare vd för Stenvalvet AB.

Cecilia ersätter Fredrik Hedén som kommer arbeta vidare med utvecklingsfrågor inom SBB.

Cecilia har tidigare haft ledande positioner på bland annat Specialfastigheter, hon har arbetat i Svenska Myndighetsbyggnader sedan 1 maj i år i rollen som vice vd.

Svenska Myndighetsbyggnader äger, utvecklar och förvaltar fastigheter med i huvudsak statliga myndigheter som kunder. Värdet på innehavet uppgår till ca 16 miljarder kr och bolagets fokus är att erbjuda hyresgästerna en effektiv lokalförsörjning.

– Cecilias uppdrag är att utveckla och förstärka bolaget strategi, Vi är glada över att hon tar över ansvaret och med sin erfarenhet kan skapa värde för både bolaget och kunderna, säger Gunnar Balsvik, vd för Kåpan Pensioner och styrelseordförande i Svenska Myndighetsbyggnader AB, i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev