onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Castellums nya vd: "Ingen enmansshow"

Publicerad: 24 mars 2023, 13:05

Joacim Sjöberg, ny vd på Castellum.

Foto: Jesper Orrbeck Photography AB

Efter Rutger Arnhult tar Joacim Sjöberg över rodret som Castellums vd. I en första intervju med Fastighetsnytt säger vd:n att det är back to basics och vardags-gnetande som gäller för bolaget.

Ämnen i artikeln:

CastellumRutger Arnhult

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Castellum har en något stormig tid bakom sig på ägarsidan – något som per automatik kom att spilla över på organisationen. Nu hoppas bolaget att lugnet är tillbaka med Joacim Sjöberg som ny styrman. Den nya vd:n, som är något av en doldis med bakgrund inom bank och finans, säger till Fastighetsnytt att ledarskapet handlar om att få hela organisationen att leva upp till sin potential.

– Jag är hedrad, glad och ödmjuk för utnämningen. Ett fantastiskt fint bolag med hög nivå på såväl medarbetare som tillgångar.

Läs mer: Sjöbergs bakgrund vägde tungt: "Bara förstärkts de senaste dagarna"

Krisen ska mötas med lika delar ödmjukhet och handlingskraft säger du – hur kommer handlingskraften se ut?
Vi måste ställa om oss till den marknadssituation som råder. Delvis "Back to basics" med gnetande i vardagen i alla våra hus. Men också möta kundernas behov och önskemål på ett framåtlutat sätt. Exakta åtgärder återkommer vi till men det märks sannolikt mer "inåt än utåt".

Vad krävs för typ av ledarskap för att ta bolaget genom denna stormiga period?
Stormen har nog märkts mest högst upp i organisationen och i media. Våra regioner, där det verkliga arbetet faktiskt utförs, har varit väldigt stabila. Ledarskapet handlar om att få hela organisationen att leva upp till sin potential. Detta är ingen enmansshow. 

Läs mer: Stor lista: Här är Sveriges 101 största fastighetsbolag

Handlar upprustningen för framtiden om att hålla krutet torrt?
– Det är en del i det hela. Det kommer möjligheter tror jag, samtidigt som finansmarknaderna svänger snabbt. Beredskap och manöverutrymme behövs.

Hur firar du utnämningen?
Den firades med inläsning inför gårdagens årsstämma.

Joacim Sjöberg

Född: 1964.

Utbildning: Jur. kand. Stockholms Universitet, 1990.

Tidigare chefsroller hosJLL, Swedbank, Öhman Fondkommission, HSH Nordbank, Alfred Berg Fondkommission och Enskilda Securities. Advokat på Mannheimer Swartling.
Tidigare styrelseordförande: I Beijerinvest, Räckesbutiken Sweden, Centro Kakel & Klinker, JLL Transaction Services och Tendium Holding, samt styrelseledamot i JLL Capital Markets och G&L Beijer import och export.

Styrelseuppdrag: Styrelseordförande i Moonlighting Industries . Vd och styrelseledamot i Valhalla Corporate Advisor, styrelseledamot i Wästbygg Gruppen och Klarabo.
Aktieinnehav: Castellum: 3 000 (0,01% av rösterna), Klarabo: 30 400 (0,01%) och Wästbygg: 4 600 (0,01%). Källa: Holdings

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev