Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Castellum utser dansk chef

Publicerad: 9 september 2016, 05:14

Thomas Wenzell Olesen.

Foto: Norrporten.

Efter att Castellum köpte Norrporten i våras, äger bolaget 200 000 kvadratmeter i Danmark. Nu har bolaget utsett en chef för den danska verksamheten: Thomas Wenzell Olesen.


Ämnen i artikeln:

NorrportenFastighetsmarknaden i SydsverigeCastellumDanmark

Efter att Castellum köpte Norrporten i våras, äger bolaget 200 000 kvadratmeter i Danmark. Nu har bolaget utsett en chef för den danska verksamheten: Thomas Wenzell Olesen. Detta uppger News Öresund.

Wenzell Olesen är tidigare marknadschef för Norrporten i Danmark.

Även andra svenska fastighetsbolag har de senaste åren ökat sitt intresse över sundet. Bland annat ägar Heimstaden cirka 1 000 bostäder i Danmark, och Wihlborgs nästan 300 000 kvadratmeter i Storköpenhamn.

Kristian Krogh, svenska fastighetsfonden Niams danska chef, säger till Børsen att han tror att svenskintresset hänger samman med att den danska investeringsmarknaden har förändrats.

– Transaktionerna är en realisering av den professionalisering av den danska fastighetsmarknaden som har skett under de senaste fyra-fem åren, säger han.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News