lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Caroline Arehult ny vd för Hemfosa

Publicerad: 25 april 2018, 04:39

Caroline Arehult blir ny vd för Hemfosa Fastigheter och Jens Engwall utses till vd i bolagets avknoppning som fått namnet Nyfosa.

Ämnen i artikeln:

Hemfosa Fastigheter

Caroline Arehult blir ny vd för Hemfosa Fastigheter och Jens Engwall utses till vd i Nyfosa.

Styrelsen har beslutat utse Caroline Arehult till ny vd för Hemfosa Fastigheter AB. Hon är idag vd för Skanska Fastigheter Stockholm och har gedigen erfarenhet från ledande positioner inom fastighetssektorn.

Jens Engwall utses till vd i Nyfosa AB, det dotterbolag i Hemfosa som planeras delas ut och noteras före årets slut. Vd-skiftet kommer att ske under hösten 2018.

Processen för att dela upp Hemfosas verksamhet i två bolag varav det ena är ett samhällsfastighetsbolag och det andra ett mer transaktionsinriktat bolag har pågått det senaste året. I slutet av april tillsattes en styrelse för bolaget.

Nyfosas initiala hemgift kommer att bestå av de fastigheter i Hemfosas nuvarande bestånd som inte är samhällsfastigheter, 150 kommersiella fastigheter till ett sammanlagt fastighetsvärde om 14 894 miljoner kronor enligt senaste värdering. Aktierna i bolaget kommer att delas ut till Hemfosas aktieägare och noteras på Stockholmsbörsen och det kommer enligt ett pressmeddelande att ske under andra halvåret.

I det nybildade bolagets styrelse sitter Bengt Kjell, Jens Engwall, Marie Bucht, Lisa Dominguez Flodin, Per Lindblad, Johan Ericsson och Kristina Sawjani.

Bengt Kjell, som är Hemfosas styrelseordförande, kommer att bli ordförande även i Nyfosa. Styrelsen ska tillträda 7 maj.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev