Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Bygg-vd går till Järfällahus

Publicerad: 16 mars 2020, 14:15

Jennie Sahlsten

Foto: Erlandsson Bygg

Jennie Sahlsten lämnar rollen som vd och koncernchef på Erlandsson Bygg efter knappt två år på posten. I juni blir hon ny vd för det kommunala fastighetsbolaget Järfällahus.


Ämnen i artikeln:

JärfällahusErlandsson Bygg

I april 2018 tillträdde Jennie Sahlsten som vice vd för Erlandsson Bygg-koncernen efter att i tre års tid ha

varit vd för det kommunala bostadsbolaget Enköpings Hyresbostäder. Dessförinnan jobbade hon som marknadschef och chef för marknadsutveckling på NCC.

Samma höst kom beskedet att hon skulle ta över som vd och koncernchef i Erlandsson Bygg.

Nu går Jennie Sahlsten tillbaka till den kommunala fastighetssektorn och blir vd för Järfällahus, som äger  och förvaltar 5 560 lägenheter, 4 578 fordonsplatser och 465 kommersiella lokaler i Järfälla kommun.

Som vd för Järfällahus får Jennie Sahlsten ansvaret att rusta bolaget för att möta behovet att bygga fler hyresrätter samtidigt som bolagets befintliga bestånd underhålls och renoveras.

– Det känns riktigt bra att kunna tillföra Järfällahus den erfarenhet och kompetens som Jennie Sahlsten har, säger Björn Lindforss (M), Järfällahus styrelseordförande, i ett pressmeddelande.

Jennie Sahlsten avslutar sitt nuvarande arbete som vd och koncernchef vid Erlandsson Bygg och tillträder sin nya tjänst den 1 juni.

Anders Siljevall

Reporter

anders.siljevall@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.