Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Brödraduo tar över i byggbolag

Publicerad: 28 februari 2020, 10:22

Michael Sundhäll, ny vd, och Roberth Sundhäll, ny vice vd, för Byggdialog.

Foto: Byggdialog

Karlstadsbaserade byggbolaget Byggdialog ändrar om i ledningen. Det är grundaren Jörgen Sundhäll som i samband med pensionen lämnar över till sönerna Michael och Robert.


Efter 13 år som vd för Byggdialog lämnar Jörgen Sundhäll över stafettpinnen och det operativa ansvaret till sönerna Michael och Roberth Sundhäll. Michael blir ny vd för företaget och Roberth vice vd.

– Det känns jätteroligt. Vi brinner för företaget och går in i rollerna med väldigt mycket energi och vi har målet att fortsätta på den inslagna vägen med fortsatt tillväxt och att enbart arbeta med partnering, säger Michael Sundhäll till Byggindustrin.

Byggdialog grundades 2007 med visionen att skapa en bättre och helt ärlig byggbransch genom att enbart arbeta i partneringsamverkan. Jörgen Sundhäll har varit med från start som delägare och vd för företaget men går nu vidare in i rollen styrelseordförande.

Nischade mot partnering

Bolaget, som har runt 190 anställda och omsatte 1,7 miljarder kronor 2019, har sitt säte i Karlstad, men är verksamma på ett flertal orter i Sverige med kontor även i Stockholm och Göteborg.

Anders Siljevall

Reporter

anders.siljevall@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.