Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Branschprofil har fått ett nytt vd-jobb

Publicerad: 9 augusti 2022, 13:27

Catherina Fored, ny vd på HSB sedan i juli.

Foto: HSB

Sedan i juli har HSB:s tidigare vd ett nytt chefsuppdrag. Efterträdaren Catherina Fored började sin nya tjänst samma månad.


Ämnen i artikeln:

HSBSvepet

Catherina Fored kommer närmast från HSB där hon arbetat som vd sedan 2017. Hon har en lång bakgrund i ledande befattningar inom bostäder och fastigheter. Stort fokus har varit på social hållbarhet, klimatarbete och digitalisering.

– Jag känner mig hedrad och tacksam att få möjlighet att delta i att utveckla Gnesta, säger Catherina Fored i ett pressmeddelande. 

Hennes ambition är att förstärka och vidareutveckla kraften i Gnestahem och Gnesta Förvaltning och tillsammans med styrelserna och medarbetarna stärka områden inom hållbarhet, hyresgästnöjdhet, ansvarsfull renovering och attraktiv nybyggnation.

– Gnesta har ett mycket bra geografiskt läge i Mälardalsregionen och den tillväxt som pågår ställer krav på att ständigt planera framåt för att kunna erbjuda medborgarna bra gestaltade livsmiljöer och service. Med sin bakgrund och sin stora erfarenhet inom området kommer Catherina att bli en viktig tillgång för Gnesta kommun. Catherinas tydliga fokus på hyresgästerna och hållbarhetsfrågor kommer att ytterligare bidra till att stärka bolagens betydelse för gnestaborna, säger Ingrid Jerneborg Glimne, styrelseordförande i Gnestahem AB.

Catherina Fored tillträdde tjänsten den 1 juli 2022.

NOMI MELIN LUNDGREN

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

HSBSvepet

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.