Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Bonava byter vd – Joachim Hallengren lämnar

Publicerad: 29 september 2020, 07:21

Joachim Hallengren.

Foto: Bonava

Joachim Hallengren lämnar sitt uppdrag som vd för Bonava inom kort. Rekryteringen av en ny vd inleds omedelbart. Det framgår av ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Bonava

Joachim Hallengren kommer att kvarstå i sin roll under en övergångsperiod, dock längst fram tills dess att en efterträdare kan tillträda. 

”Joachim har gjort ett utomordentligt arbete med att börsnotera Bonava och att därefter snabbt etablera varumärket på bolagets olika marknader, med särskilt stor framgång i Tyskland. Bolaget står nu inför ett antal nya utmaningar varför styrelsen har gjort bedömningen att tiden är rätt för att genomföra ett ledarskifte”, säger Mikael Norman, styrelseordförande i Bonava i en kommentar.

Läs även: Bonava skär ner i Finland – 60 kan få gå

Joachim Hallengren säger så här om förändringen:

”Jag är väldigt glad över att ha fått möjligheten att leda Bonava genom processen att bli ett börsnoterat bolag och därefter etablera det som en stor aktör i vår bransch. Bolaget är nu väl etablerat på flera marknader och har en stark bas för framtiden. Efter åtta fantastiska år är det dags för mig att gå vidare till nya utmaningar. Jag brinner för Bonava och är motiverad att fortsätta i min roll under en övergångsperiod”, säger han.

Läs även: Bonavas vd: ”Vi är inte nöjda”

Bonava var ett affärsområde inom NCC fram till 2016, då det börsnoterades genom en utdelning till NCC:s aktieägare. Bonavas aktiekurs utvecklades inledningsvis väl, men har under det senaste året tappat i förhållande till jämförbara bolag.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Bonava

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.