Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Rekrytering

Blir ny vice vd i Skanska

Publicerad: 16 november 2016, 14:22

Gunnar Hagman och Pierre Olofsson.

Foto: Skanska.

Pierre Olofsson, vd för Skanska Sverige, tar klivet upp i Skanskas koncernledning och blir vice vd i koncernen med ansvar för Skanska Sverige, Skanska Norge och Skanska Finland.


Ämnen i artikeln:

Johan KarlströmSkanska

Pierre Olofsson, vd för Skanska Sverige, tar klivet upp i Skanskas koncernledning och blir vice vd i koncernen med ansvar för Skanska Sverige, Skanska Norge och Skanska Finland. Han ersätts på vd-posten av Gunnar Hagman som varit affärsutvecklingschef i bolaget och medlem i ledningsgruppen.

– Jag känner mig trygg med att Gunnar Hagman tar över ansvaret för Skanska Sverige. Gunnar har lång erfarenhet från många positioner inom bygg, anläggning och projektutveckling och har varit ansvarig för många stora och komplexa projekt, säger Johan Karlström, vd och koncernchef på Skanska.

I övrigt kommer även förändringar i den europeiska organisationen att ske.

Roman Wieczorek, i dag ansvarig för bolagets byggenheter i Centraleuropa, kommer att lämna Skanska då han beslutat att avsluta sin yrkeskarriär. Han har jobbat för Skanska i arton år, varav de senaste sju åren som medlem i Skanskas Senior Executive Team.

Andra förändringar är att Mats Williamson tilldelas ansvaret för Skanska Polen, Skanska Tjeckien och Slovakien och Anders Danielsson får ansvar för Skanska Infrastructure Development och Skanska UK.

Alla förändringar kommer att genomföras per den 1 december 2016.

Vidare tar Richard Kennedy idag över rollen som vd för Skanskas byggverksamhet i USA. Han ersätter Bill Fleming som lämnar bolaget.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Johan KarlströmSkanska

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.