Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Björklund öppnar för sänkta ränteavdrag

Publicerad: 28 september 2016, 12:09

Jan Björklund.

Foto: Liberalerna.

Enligt Liberalernas ledare Jan Björklund är partiet redo att göra upp med regeringen om en nedtrappning av ränteavdragen. Det säger han i en intervju med Dagens Industri apropå partiets skuggbudget.


Ämnen i artikeln:

Jan Björklund

Enligt Liberalernas ledare Jan Björklund är partiet redo att göra upp med regeringen om en nedtrappning av ränteavdragen. Det säger han i en intervju med Dagens Industri apropå partiets skuggbudget.

I skuggbudgeten, som presenteras på torsdagen, förslår partiet minskade ränteavdrag i utbyte mot lägre inkomstskatt.

Enligt förslaget ska ränteavdragen trappas ned med 1 procentenhet per år i tio år, vilket innebär en minskning från dagens 30 till 20 procent.

För räntekostnader över 75.000 kronor sänks avdragen till 20 procent redan nästa år.

– Det här måste ske med mycket långa övergångsregler, säger Jan Björklund till Di.

De minskade ränteavdragen innebär mindre pengar till hushållen med ägda boenden. För att kompensera vill Liberalerna se sänkta inkomstskatter.

Ränteavdragen är en het potatis. Regeringspartierna har sagt sig villiga att diskutera frågan över blockgränserna, och L är det första partiet som går ut med ett förslag i frågan.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Jan Björklund

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.