Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Bjerking satsar på infrastruktur - ska rekrytera 15

Publicerad: 11 oktober 2021, 09:43

Foto: Bjerking

Bjerking vill utöka inom infrastruktur och planerar i och med det att rekrytera runt 15 nya medarbetare. Inför denna satsning har teknikkonsulten plockat in två nyckelpersoner.

Ämnen i artikeln:

Bjerking

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Bjerking inleder en rekryteringssatsning inom infrastruktur för att bredda kompetensen i gruppen och i samma veva möjliggöra för en ökning av uppdrag från statliga beställare, exempelvis Trafikverket. I ett första steg har bolaget rekryterat Stefan Aronsson och Morgan Axelsson, som kommer driva utvecklingen av enheten. 

– Tankarna om att ha en större andel statliga beställare har funnits ett tag. Redan nu har vi två personer ombord som ska vara med och driva det kommande utvecklingsarbetet och rekryteringarna. Sedan kommer vi att rekrytera allt eftersom, jag uppskattar att det blir totalt 15 personer till som ska rekryteras, säger Lennart Zetterlund, chef för affärsområde infrastruktur på Bjerking, i bolagets pressmeddelande.

Läs även: Riksorganisationen: ”Landsbygden är het nu”

Stefan Aronsson plockas in som ny enhetschef för Geoteknik och berg. Han har arbetat i branschen sedan 1994 och har bakgrund från företag som Tyréns, Atkins, ÅF och Sweco.

– Bjerking har ett gott renommé, särskilt när det gäller geoteknik. Nu ska vi skaffa fler kollegor. Jag tror själv att många kan lockas av den familjära stämningen som råder på det här företaget. En stämning som förstås bottnar i det faktum att företaget är medarbetarägt, säger Stefan Aronsson, nyrekryterad enhetschef för Geoteknik och berg på Bjerking, i pressmeddelandet. 

Morgan Axelsson blir ny interim affärsutvecklare. Han har tidigare arbetat hos Skanska, Peab och Trafikverket. 

- Jag hoppas kunna bli en god ambassadör för Bjerking och skapa kontaktvägar till Trafikverket. Jag hoppas också kunna hjälpa till att öka kunskapen och intresset för de stora projekten och bygga organisationen. Jag tror många har en vilja att söka sig hit. Bjerking har ett gott rykte och en lagom storlek, säger Morgan Axelsson, nyanställd affärsutvecklare på Bjerking, i pressmeddelandet. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev