Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

BIM Objects vd avgår med omedelbar verkan

Publicerad: 29 oktober 2019, 08:56

Carl Silbersky tar över efter Kim Mortensen. Foto: Innovation Skåne / BIM Object

BIM Object, bolaget som säljer digitala tjänster åt bygg- och fastighetsbranschen, tvingas hastigt byta vd då tidigare vd:n Kim Mortensen lämnar på grund av personliga skäl.

Ämnen i artikeln:

Bimobject

Carl Silbersky, som fram till idag varit bolagets senior vice president of corporate development, utses till vd med omedelbar verkan. Detta sedan tidigare vd:n Kim Mortensen lämnar på grund av personliga skäl.

Det meddelar BIM Object, ett globala IT-företag som utvecklar tjänster för byggindustrins digitalisering, i ett pressmeddelande.

Fastighetsnytt har varit i kontakt med BIM Object men från företagets sida har man i nuläget inga ytterligare kommentarer till avhoppet.

– Kim har valt att säga upp sig av personliga själv, skriver bolagets CFO, Alexander Dahlquist, i ett mejl.

Jobbat med ansiktsigenkänning

Den tillträdande vd:n Carl Silbersky har tidigare arbetat på KPMG:s enhet för transaktioner och rådgivning och har utvecklat och lett ett flertal tech-bolag. Han har bland annat varit vd på Polar Rose, ett svenskt ansiktsigenkänningsbolag.

– Eftersom att Kim och styrelsen kommit överens om att han ska lämna BIMobject är vi glada över att kunna utnämna Carl som ny vd över bolaget. Carl har sedan han började bidragit avsevärt till bolagets styrning och vi är övertygade över att han kommer öka takten i BIM objects utveckling. BIM object är idag världens ledande molnbaserade plattform för BIM-content inom byggbranschen och har en mängd tekniska och affärsmässiga möjligheter att utforska”, säger Anders Wilhjelm, styrelseordförande på BIM object.

Carl Silbersky säger i en presskommentar att han är entusiastisk över att ta över ansvaret för bolaget och framtida utmaningar.

Läs även: Svenska grundaren tar över BIM Object i Nordamerika 

I september gick BIM Object skilda vägar med Mark Haddad chef för företagets dotterbolag i Nordamerika. Den gången gick grundaren av BIM Object, svensken Stefan Larsson in som tf vd tills dess att ersättare rekryterats.

Andreas Jennische

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev