torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Billing slutar som vd på Nordstjernan

Publicerad: 13 december 2018, 11:51

Tomas Billing, Viveca Ax:son Johnsson och Peter Hofvenstam. Foto: Nordstjernan.

Tomas Billing lämnar posten som vd på Nordstjernan efter 20 år. Vice vd Peter Hofvenstam har utsetts till ny vd.

Ämnen i artikeln:

NordstjernanPeter Hofvenstam

Tomas Billing kommer att fortsätta som vd på bolaget, som bland annat är största ägare i NCC och Bonava, fram till årsstämman i maj nästa år. Efter det kommer han att fortsätta arbeta på bolaget, men då i rollen som senior advisor.

Hans efterträdare, Peter Hofvenstam, är idag vice vd och ansvarig för onoterade innehav som motsvarar hälften av Nordstjernans verksamhet. Han har jobbat inom bolaget sedan 1999.

– Som ordförande i Nordstjernan är det glädjande att kunna presentera en stark, intern succession till Tomas Billing. Peter har en genuin förståelse för långsiktigt värdeskapande. Han ansvarar för Nordstjernans Onoterade innehav, ett affärsområde som utvecklats mycket bra både genom vinsttillväxt och goda affärer, säger Viveca Ax:son Johnson. Jag vill tacka Tomas Billing som varit verkställande direktör i hela 20 år. När han startade var Nordstjernans substansvärde 2,7 miljarder kronor och vi hade en investering, NCC. I dag är substansvärdet 30 miljarder kronor och vi har 15 aktiva investeringar. Två onoterade bolag – Rosti och Etac – är idag Nordstjernans största innehav. Detta är en bedrift.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev