Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Biljana Pehrsson på plats på nya jobbet: ”Måste jobba hårdare och vara väldigt aktiv”

Publicerad: 17 augusti 2022, 09:35

Nordrs huvudkontor ligger i Arenastaden i Solna. Biljana Pehrsson började sin nya tjänst som vd i måndags.

Foto: Melinda Rönnberg/Google

Förra veckan offentliggjorde Nordr att Biljana Pehrsson blir bolagets nya vd, efter turerna i Castellum. Hon får kavla upp ärmarna direkt på nya kontoret: ”Även om marknaden blivit tuffare sedan jag tackade ja, kan ett snabbfotat bolag ta vara på de möjligheter som finns vid varje kris”, säger hon till Fastighetsnytt


Ämnen i artikeln:

Biljana PehrssonNordrCastellumFem frågor

Hej Biljana Pehrsson, ny vd på Nordr, som klev på den nya tjänsten i måndags – efter åtta år som vd på Kungsleden och en kort period som Castellums vd: 

Hur känns det att ha avslutat ett kapitel och påbörjat nästa?
– Väldigt bra. Kungsleden var en stor och spännande resa. Nu ser jag fram emot nästa spännande resa med Nordr, att både befästa bolaget i Sverige och växla upp den hållbara tillväxtresa vi ser framför oss.

Du har varit på många luncher och fått erbjudanden om nya uppdrag – men Nordr drog det längsta strået. Varför föll valet just på Nordr?
– Nordr är den tredje största bostadsutvecklaren i Skandinavien, men fortfarande ett okänt bolag i Sverige. Man får nästan alltid lägga till att det är gamla Veidekke Bostad, då vet man. Det finns en resa att göra med Nordr, att positionera, sätta på kartan, vara med om en tillväxtresa som ägarna vill – en tillväxt på hållbart sätt.

Läs mer: Biljana Pehrsson ny vd för Nordr – efter vd-karusellen på Castellum 

– Sedan tycker jag att de värderingar Nordr har rimmar väl med mina egna och bolaget har god likviditet, en fantastisk portfölj, fina projekt där ute och fina projekt i pipeline. Jag har förhoppningar om att vi kan befästa en fin position på marknaden och skapa förutsättningar för hållbar tillväxt framåt. Även om marknaden blivit tuffare sedan jag tackade ja, kan ett snabbfotat bolag ta vara på de möjligheter som finns vid varje kris.

Vad kan du säga om den korta tiden i Castellum?
– Det blev inte alls som jag och mina medarbetare hade tänkt oss och sett framför oss. Vi gick in i det med väldigt mycket positiv energi och motivation, och ville vara med om en ny resa där vi skapade ett gott resultat till våra aktieägare. Men så blev det inte, och det var supertråkigt så klart.

Räntan och konjunkturen spås få nyckelroller för branschens utveckling en under hösten – hur står sig nyproducerade bostäder i det här klimatet?
– Bra då projekt i rätt lägen säljer nästan oavsett omvärlden. Sedan måste man jobba hårdare, ligga nära marknaden och vara väldigt aktiv i tider som är lite tuffare. För vissa aktörer kommer hösten att bli riktigt jobbig, men Nordr har god likviditet, hög säljgrad och attraktiva projekt i de växande storstadsområdena där det fortfarande råder stor efterfrågan på nyproducerade bostäder.

Läs mer: Rutger Arnhult om vd-turerna: ”Viktigt att agera snabbt” 

Till sist hur har din sommar varit och har du hittat på något speciellt?
– Den har varit fantastisk. Jag har tillbringat mycket tid med familj och vänner, och vi har varit i London, Sicilien och sydöstra Italien. Perfekt uppladdning för en höst som ska bli väldigt spännande. 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.