Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Biljana Pehrsson ny vd för Nordr – efter vd-karusellen på Castellum

Publicerad: 11 augusti 2022, 19:55

Biljana Pehrsson, ny vd för Nordr.

Foto: Pontus Orre, Melinda Rönnberg

I januari petades hon bort från vd-stolen på Castellum av ingen mindre än Rutger Arnhult. Nu är det klart att hon blir ny Sverige-vd för bostadsutvecklaren Nordr.


Ämnen i artikeln:

Biljana PehrssonNordr

Skälet till att hon fick lämna Castellum i början av året var att parterna vid sammanslagningen med Kungsleden helt enkelt inte var överens om hur integrationsarbetet skulle gå till, vilket fick Rutger Arnhult att agera snabbt genom att själv ta över vd-stolen.

Sedan dess har Biljana Pehrsson varit väldigt fåordig om det som hände, men säger nu till Dagens industri att det inte alls blev som hon och medarbetarna på Kungsleden hade tänkt sig. 

– Vi gick in i det här med väldigt mycket positiv energi och motivation, och ville vara med om en ny resa där vi skapade ett gott resultat till våra aktieägare. Men så blev det inte, och det var supertråkigt såklart.

Hon säger att hon bär med sig händelsen för resten av livet och tackar för allt stöd hon fått från branschen, samarbetspartners och aktieägare. 

– Jag har fått samtal, mejl, sms... det har varit oerhört mycket stöd och inspel även från dem jag inte känner i näringslivet. De har pushat mig, att det här ska bli bra och det är jag oerhört tacksam för, säger hon till Di.

Den 15 augusti går hon in i Nordrs koncernledning, som leds av nye koncernchef Andreas Martinussen.

– Biljana är ett av de mest respekterade namnen i branschen. Med henne ombord får vi en stark, erfaren och skicklig ledare med stor kunskap om affär, ledarskap och företagsbyggande. Jag är både glad och stolt över att vi lyckats få till den här rekryteringen, kommenterar han.

Nordr är Skandinaviens tredje största bostadsutvecklare och hade en omsättning på 5,7 miljarder kronor förra året, varav Sverige svarade för två tredjedelar.

Alla turer i Castellum-affären

2021

• 25 mars: Rutger Arnhult blir styrelseordförande i Castellum.

• 29 mars: Corem lämnar bud på Klövern.

• 8 april: Henrik Saxborn säger att han slutar som vd på Castellum inom sex månader.

• 2 juni: Rutger Arnhult avfärdar i en Di-intervju att han skulle vara aktuell som vd.

• 2 augusti: Castellum lämnar bud på Kungsleden och meddelar att Biljana Pehrsson erbjuds vd-posten i det sammanslagna bolaget.

• 3 september: Castellums största externa ägare, holländska APG, lämnar valberedningen.

• 30 september: Jakob Mörndal blir tillförordnad vd i Castellum, med tillträde 8 oktober.

• 15 november: Castellum fullföljer budet på Kungsleden som blir dotterbolag.

• 3 december: Kungsleden avnoteras från Stockholmsbörsen.

• 8 december: Biljana Pehrsson tillträder som vd i Castellum. Finanschefen vid Kungsleden, Ylva Sarby Westman, blir vd i dotterbolaget Kungsleden, samt finanschef i Castellum.

 

2022

• 10 januari: Styrelseordförande Rutger Arnhult tar över efter Biljana Pehrsson som vd, efter oenighet kring integrationen.

15 augusti: Biljana Pehrsson, blir ny Sverige-vd för Nordr.

 

Källa: Castellum, Kungsleden, Di

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Biljana PehrssonNordr

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.