Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Bengtsson ny koncernchef för Veidekke

Publicerad: 23 maj 2019, 04:29

Jimmy Bengtsson.

Jimmy Bengtsson, idag vd för den svenska entreprenörsverksamheten och koncerndirektör inom Veidekke, tar över rollen som koncernchef för Veidekke ASA. Han efterträder Arne Giske som slutar efter sex år.


Ämnen i artikeln:

Jimmy BengtssonVeidekke

Jimmy Bengtsson, idag vd för den svenska entreprenörsverksamheten och koncerndirektör inom Veidekke, tar över rollen som koncernchef för Veidekke ASA. Han efterträder Arne Giske som slutar efter sex år på posten.

– Processen med att hitta Veidekkes femte koncernchef har varit grundlig och inkluderat både interna och externa kandidater. Till slut stod det dock klart att Jimmy är den mest kvalificerade kandidaten, säger Veidekkes styrelseordförande Svein Richard Brandtzæg.

Bengtsson var från 2007 chef för Arcona, som köptes upp av Veidekke 2013. Dessförinnan hade han jobbat länge inom Skanska i Sverige.

– Efter en samlad bedömning har jag kommit fram till att det är dags att lämna över stafettpinnen till nya krafter. Förändring och förnyelse är avgörande för alla organisationer. Jimmy är en mycket kompetent och skicklig ledare och jag är säker på att styrelsen har valt den bästa personen för att leda Veidekkes fortsatta utveckling, säger Arne Giske.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Jimmy BengtssonVeidekke

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.