Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Balder plockar hållbarhetsexpert från Heimstaden

Publicerad: 14 oktober 2022, 06:43

Klara Appelqvist är ny hållbarhetsansvarig på Balder.

Foto: Pressfoto

Klara Appelqvist har rekryterats till tjänsten som hållbarhetsansvarig på Balder. Hon kommer från en liknande roll på Heimstaden.

Ämnen i artikeln:

Svepet

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Appelqvists flyttlass går därmed till Göteborg från Skåne där hon bott de senaste 11 åren. Hon tillträdde sitt nya jobb den 10 oktober.

Klara Appelqvist har sju års erfarenhet av hållbarhetsarbete i fastighetsbranschen, senast från Heimstaden Sweden där hon hade en liknande roll som den hon nu har på Balder. Hon efterträder Camilla Holten som valde att avsluta sin tjänst under sommaren.

Läs mer: LISTA: De fick nya jobb i branschen i september

– Vi är mycket glada att ha Klara på plats. Hennes kunskaper och erfarenhet kommer vara mycket värdefullt i arbetet för att uppnå våra hållbarhetsmål. Klara kommer vara drivande i att utveckla hållbarhetsrapporteringen, säger Balders finanschef Ewa Wassberg, i en kommentar.

På hållbarhetsområdet satsar Balder på att fortsätta arbetet med att genomföra praktiska åtgärder i såväl befintliga fastigheter som nyproduktion och samtidigt koppla samman hållbarhetsarbetet med den finansiella rapporteringen. Målsättningen är att hållbarhetsdata redovisas lika tydligt och uppföljningsbart som ekonomisk data, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev