Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Återinför rollen Miljöchef

Publicerad: 18 november 2014, 15:24

Karolina Brick

Riksbyggen återinför posten som miljöchef och den som axlar rollen är Karolina Brick.


Ämnen i artikeln:

Riksbyggen

Karolina Brick är i grunden civilingenjör och har tidigare bland annat arbetat som miljö­konsult på Grontmij/Carl Bro AB och som miljöspecialist på Posten Meddelande. På Riksbyggen har hon sedan 2013 haft titeln hållbarhetsspecialist.

Karolina Brick tar steget upp och blir miljöchef i samband med att Charlotta Szczepanowski tar plats i Riksbyggens företagsledning som hållbarhetschef.

– Miljöfrågorna är en viktig del av Riksbyggen och vår hållbarhetsstrategi. Vi vill att Riksbyggen ska vara ett föredöme för hållbara bostadsmiljöer. Därför sätter vi konkreta mål, stora och små, så att alla i verksamheten förstår hur just de kan bidra till ett hållbart samhälle, säger Karolina Brick.

Karolina Brick ser stora möjligheter till fortsatta miljöförbättringar inom bostads­sektorn, men ser även ett behov av att kunna säkra bostadsrättsföreningarna mot framtida klimatförändringar.

Som ett led i det arbetet sätter Riksbyggen nu ihop en tvärvetenskaplig arbetsgrupp tillsammans med Lunds universitet inom området klimatanpassning. Ett syfte är att identifiera riskområden kopplat till klimatförändring. Det ger underlag för åtgärdspaket, innehållandes exempelvis satsningar på ekosystem­tjänster eller byggnadstekniska åtgärder för att skydda bostadsrätts­föreningarna mot skyfall, översvämningar och andra skador.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Riksbyggen

Ämnen i artikeln:

Riksbyggen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.