Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Åsa Johansson ny ordförande på SABO

Publicerad: 19 augusti 2016, 07:00

Åsa Johansson.

Foto: SABO.

Åsa Johansson blir ny ordförande för bransch- och intresseorganisationen SABO. Hon är idag ledamot i SABOs styrelse, och socialdemokratiskt kommunalråd i Hagfors.


Ämnen i artikeln:

Åsa JohanssonSABO

Åsa Johansson blir ny ordförande för bransch- och intresseorganisationen SABO. Hon är idag ledamot i SABOs styrelse, och socialdemokratiskt kommunalråd i Hagfors. Hon efterträder Leif Jakobsson som lämnade uppdraget i juni då han utsågs till statssekreterare på finansdepartementet.

– Jättespännande att få förtroendet att leda SABOs styrelse i en tid när bostadsfrågorna blir allt viktigare, säger Åsa Johansson.

– Jag önskar Åsa Johansson all lycka till. Hon känner verksamheten väl och kommer göra ett mycket bra arbete. Uppdraget är spännande och ansvarsfullt, SABO arbetar framgångsrikt för allmännyttans roll och uppdrag, säger Leif Jakobsson.

Åsa Johansson har bland annat varit ordförande för det kommunala bostadsbolaget Hagforshem, och är sedan två år tillbaka kommunalråd i Hagfors kommun, och vice ordförande i Region Värmland.

Enligt henne är de viktigaste bostadspolitiska frågorna just nu att underlätta för allmännyttan att producera hållbara och prisvärda bostäder åt alla, och att lyfta den bostadssociala dimensionen i kommunerna och i de allmännyttiga bostadsbolagen.

Maria Nordlander

Ämnen i artikeln:

Åsa JohanssonSABO

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.