Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Aros Bostad ska bygga prispressat och industriellt – förstärker med trio

Publicerad: 20 augusti 2020, 06:40

Fredrik Hjortzén ska vässa Aros Bostads arbete med undustriellt tillverkade bostäder. I bakgrunden Aros Bostads radhusprojekt i Täby.

Montage: Skanska / Aros Bostad

Fastighetsutvecklaren Aros Bostad stärker organisationen med tre nya personer för att sätta fokus på kostnadseffektiva och industriellt tillverkade bostäder.


Ämnen i artikeln:

Aros Bostad

Fredrik Hjortzén har rekryterats som projektutvecklingschef för Aros Bostad och tillträder den nya tjänsten 1 september 2020 och kommer att vara del av bolagets ledningsgrupp. Utöver att leda arbetet med den befintliga byggrättsportföljen kommer han att ansvara för att vidareutveckla Aros Bostads segment med industriellt byggda bostäder i trä. Fredrik Hjortzén har tidigare jobbat på Skanska, BoKlok och Serneke. 

Läs även: New York-besök drog publik till tech-event om digitalt byggande

Bolaget vill utöka sitt industriella byggande eftersom det harmånga fördelar ur ett hållbarhetsperspektiv samt ger en möjlighet att erbjuda marknaden bostäder med kortare genomförandetid och till ett bättre pris. I dagsläget utvecklar Aros Bostad ett projekt med flerbostadshus i Nacka samt ett radhusprojekt i Täby, båda med industriellt tillverkade trästommar.

– Vi har fortsatt att utvecklas under det första halvåret genom nya projektstarter, förvärv av ytterligare byggrätter och en stark försäljning, vilket gör att det verkligen känns roligt att hälsa nya medarbetare välkomna till Aros Bostad. Fredriks bakgrund från BoKlok och Skanska passar perfekt med vår målsättning att öka tillväxten och bredda vårt geografiska avtryck genom en utökad satsning på kostnadseffektiva bostäder, säger Magnus Andersson, vd på Aros Bostad, i ett pressmeddelande.

Läs även: Sizes växlar upp - tar in tungviktare inom träbyggande

Utöver Fredrik Hjortzén tar Aros Bostad in två nya personer till. Mattias Gutenberg som kommer närmast från Oscar Properties har redan tillträtt en nyinrättad roll som eftermarknadsansvarig. Jacob Werner har rekryterats från Citycon till en roll som analytiker inom transaktionsteamet och ansluter till Aros Bostad under oktober.

Thomas Hollaus som tidigare varit projektutvecklingschef kvarstår i bolaget men övergår till att arbeta operativt med bostadsprojekten.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Aros Bostad

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.