Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Archus norpar trio från Tengboms – etablerar husarkitektur i Uppsala

Publicerad: 5 april 2022, 06:37

Owjan Pourmetrahi, Ulrika Westerstrand och Martin Karlsson går till Archus.

Archus etablerar husarkitektur i Uppsala och stärker därmed sin position i regionen. Ulrika Westerstrand, Martin Karlsson och Owjan Pourmetrahi lämnar alla Tengboms för att ansluta till Archus.


Ämnen i artikeln:

ArchusUppsalaSvepet

Archus har haft kontor i Uppsala sedan 2015 då Johan Vestlund och Magnus Leksell rekryterades för att leda verksamheten inom landskapsarkitektur. Nu tar bolaget nästa steg genom rekryteringen av tre seniora husarkitekter.

Läs även: Högt tryck på kompetens: De bytte jobb i mars - hela listan

– Vi har under många år verkat på Uppsalamarknaden så det känns som ett naturligt steg att nu addera vår kompetens med husarkitektur. Med denna satsning breddar vi vår erbjudande till marknaden, säger Johan Vestlund, kontorschef i Uppsala.

Ulrika Wetterstrand, Martin Karlsson och Owjan Pourmetrahi kommer närmast från Tengbom i Uppsala. 

Martin Karlsson och Ulrika Wetterstrand är två av grundarna till Werket arkitekter AB där även Owjan Pourmetrahi var partner. Werket arkitekter gick samman med Tengbom våren 2018.

Trion har bland annat nyligen arbetat med Skandalhuset för Akademiförvaltningen, Cytiva, Thermo Fisher, Galderma, omdaningen av Gottsunda Centrum, kontors- och mobilitetshus i Hudiksvall, Kattvikskajen och Ekologicentrum i Ultuna. 

Läs även: Lista: 18 unga talanger - här är morgondagens kvinnliga makthavare i branschen

Archus har redan husarkitektur i Stockholm, Västerås och Borlänge. Den nya etableringen i Uppsala är ett led i att skapa synergier mellan koncernens olika bolag och positionera det gemensamma erbjudandet ännu tydligare på marknaden.

– Breddningen av våra kompetenser i Uppsala är ett viktigt steg i vår strävan att hela tiden kunna erbjuda kunden ett helhetsgrepp från tidiga skeden till projektgenomförande och ger oss en plattform att bygga vidare ytterligare med målbilden att vara med våra strategiska kunder att skapa morgondagens samhälle i dag, kommenterar Gustav Källén, koncernchef på Archus.

Archus vill expandera och letar redan nu fler förmågor som tillsammans med Ulrika, Martin och Owjan ska bygga upp husarkitektur i Uppsala.

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

ArchusUppsalaSvepet

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.