Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Anders Nordstrand blir ny vd på SABO

Publicerad: 20 april 2016, 06:21

Anders Nordstrand är vd på Sabo, numera Sveriges Allmännytta.

Efter att SABOs vd Kurt Eliasson för en tid sedan meddelade att han går i pension, har man letat efter en efterträdare. Nu står det klart att posten går till Bostads AB Mimers nuvarande vd Anders Nordstrand.


Ämnen i artikeln:

Anders NordstrandSABOKurt EliassonMimer Bostad

Efter att SABOs vd Kurt Eliasson för en tid sedan meddelade att han går i pension, har man letat efter en efterträdare. Nu står det klart att posten går till Bostads AB Mimers nuvarande vd Anders Nordstrand.

Det var i december förra året som Kurt Eliasson, som varit vd på SABO i snart tio år, aviserade sin pension.

– Vårt mål var att rekrytera en vd med rejäl erfarenhet från bostadsbranschen och med en genuin känsla för allmännyttans särskilda uppdrag. Därför är jag mycket glad över att Anders Nordstrand tackat ja till att leda SABO, hans tidigare arbete och tydliga resultat imponerar, säger SABOs ordförande Leif Jakobsson.

I och med att Nordstrand tackat ja lämnar han rollen som vd för Västerås allmännyttiga bostadsbolag Mimer.

– Jag vill idag inte göra någon programförklaring för mitt arbete med SABO. Det är viktigt för mig att först träffa personalen och medlemsföretagen för att sätta mig in i det arbete som görs idag. Men jag konstaterar att SABOs fokus på nyproduktion är viktigt. Det absolut viktigaste just nu är att få fram bostäder som fler har råd med. Allmännyttan har en viktig roll som samhällsbyggare. Det visar sig i både nyproduktion, renovering, förvaltning och i medlemsföretagens sociala insatser, säger Anders Nordstrand.

Nordstrand tillträder efter sommaren. Exakt tillträdesdatum är i dagsläget inte klart, och Kurt Eliasson fortsätter fram till dess.

Maria Nordlander

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.