Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Anders Lago slutar - vem tar över klubban i HSB?

Publicerad: 16 april 2021, 07:25

Johan Nyhus och Jonas Nygren vill båda ta över klubban efter Anders Lago.

Efter att HSB:s långvariga ordförande slutar finns flera kandidater som vill ta över ordförandeposten vid årsstämman i maj.

Ämnen i artikeln:

HSBHyresgästföreningenSundbyberg

Maria Nordlander

maria.nordlander@fastighetsnytt.se


Det är i samband med organisationens årsstämma i maj som en ny ordförande ska väljas, efter att Anders Lago efter tio år på posten meddelat att han inte ställer upp för omval. 

Läs även: Debatt: Välkommet med konstruktiva samtal med övriga parter

HSBs valberedning har nominerat Johan Nyhus till ny ordförande. Under sin karriär har han bland annat under 13 år varit en del av den politiska majoriteten i Göteborgs stad. Fram till 2018 var han kommunalråd med ansvar för trafik- och infrastrukturfrågor. I dag jobbar han som seniorkonsult på PR-byrån Reformklubben, där han är chef för Göteborgskontoret.

– Det är med stor stolthet, glädje och energi som jag har tackat ja till valberedningens förslag om att bli HSBs förbundsordförande. Om jag blir vald vill jag att HSB ytterligare intensifierar arbetet med att driva på politiken så att fler människor kan ges möjlighet att skaffa sig ett eget boende, säger Johan Nyhus.

Samtidigt har HSB Stockholm och flera andra föreningar nominerat Jonas Nygren till posten. Han kommer närmast från ett femårigt uppdrag som förbundschef på Hyresgästföreningen, innan dess var han mellan 2010-2016 kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg som fick mycket uppmärksamhet för sin snabba planprocess och höga bostadsbyggnadstakt. 

– Det är med stor ödmjukhet jag tackat ja till nomineringen. Jag ser att HSB har en avgörande roll att spela för att lösa de stora utmaningar som finns på bostadsmarknaden i hela landet. En bostadsmarknad som inte fungerar påverkar hela samhället negativt, både på individnivå och samhällsekonomiskt. Jag kan därför inte tänka mig ett viktigare uppdrag, säger Jonas Nygren i ett pressmeddelande.

Läs även: Jonas Nygren lämnar Sundbyberg-styret 

Vem det blir får vi veta den 19 maj då årsstämman, och valet av ny ordförande, äger rum. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev