Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

AMF Fastigheter får ny vd vid årsskiftet

Publicerad: 9 augusti 2021, 08:20

Mats Hederos, Katarina Romberg och Thomas Erséus

AMF Fastigheters styrelse har utsett Thomas Erséus till ny vd. Han ersätter den nuvarande vd Mats Hederos, som beslutat att gå i pension.


Ämnen i artikeln:

AMF FastigheterThomas Erséus

Thomas Erséus är idag vd för arbetsgivarorganisationen Almega och har sedan våren 2020 arbetat i AMF Fastigheters styrelse. Thomas tillträder rollen efter årsskiftet. Mats Hederos, som fyller 65 år i mars 2022, kommer vara kvar som vd under hösten.

– Mats har haft en avgörande betydelse för AMF Fastigheters positiva utveckling och har samtidigt varit en mycket uppskattad och skicklig vd och ledare. Vi lyckönskar honom och riktar ett varmt tack till Mats för hans insatser. Vi har nu en solid grund att bygga vidare på. Under Thomas Erséus ledning är bolaget väl positionerat för att ta nästa steg i utvecklingen, säger Katarina Romberg, styrelsens ordförande & chef alternativa investeringar på AMF.

Läs även: AMF storsatsar vid Sergels torg: ”Det finns ett behov av nya mötesplatser efter pandemin”

Tillträdande vd Thomas Erséus är idag vd på Almega och förbundsdirektör för Almega Tjänsteförbunden. Thomas har över 30 års erfarenhet från näringslivet, varav 28 år som vd. Han har huvudsakligen varit verksam inom IT-, konsult- och fastighetsbranschen och har tidigare haft flera ledande befattningar inom bland andra Ericsson AB, WSP och Kungsleden. Thomas har en akademisk bakgrund som civilingenjör inom väg och vatten med en examen från Chalmers tekniska högskola.

– AMF Fastigheter är ett spännande och framtidsorienterat bolag som jag i egenskap av styrelsemedlem har arbetat med sedan 2020. Jag ser fram emot att fortsätta det arbetet kommande år i rollen som vd, liksom den återstart som väntar efter en utmanade tid i pandemins spår. Jag känner mig både glad och ödmjuk för förtroendet att leda ett av Sveriges största fastighetsbolag, säger Thomas Erséus.

Utdrag ur Thomas CV

2019-                   vd Almega

2015-2019           Chief Real Estate Officer, Ericsson AB

2006-2013           vd Kungsleden AB (Börsnoterat)

2009-2010           vd Hemsö Fastighets AB

2001-2006           Executive Director WSP Group Plc

2001-2006           vd och Koncernchef WSP Europe AB

1998-2001           vd AB Jacobson & Widmark (Börsnoterat)

1997-1998           vd/koncernchef Caran AB (Börsnoterat)

1996-1997           Chief Operating Officer/vvd Caran AB

 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.