lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

AMF bygger nytt team – ska vässa bolagets stadsutveckling

Publicerad: 23 februari 2023, 09:22

Per Helgesson, Kajsa van Dijck, Annika Ljungberg och Anna Korpi bildar grunden till AMF:s nya team. I december förvärvade AMF Fastigheter fastigheterna Marievik 27 och Marievik 30 (visionsbilden) på Liljeholmskajen i Stockholm.

Foto: Johan Strindberg/AMF

AMF Fastigheter samlar bolagets kompetens för stads- och fastighetsutveckling i en ny dedikerad enhet. Under våren inleds rekryteringsarbetet ske för att stärka teamet.

Ämnen i artikeln:

SvepetAMF FastigheterStockholm

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Per Helgesson kommer att leda det nya teamet. Annika Ljungberg, Anna Korpi och Kajsa van Dijck kliver får roller som fastighetsutvecklare.

Och inom kort inleder AMF Fastigheter en extern rekryteringsprocess för att ta in ytterligare spetskompetens, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Läs mer: AMF slår till för en miljard vid Liljeholmskajen

– Fastighetsutveckling är naturligtvis något vi har jobbat med länge, men genom att samla kompetensen i en egen enhet får vi en mer naturlig plattform för utvecklingsfrågor, säger Magnus Behrenfeldt, stadsutvecklingschef AMF Fastigheter, i en kommentar.

Läs mer: AMF Fastigheter flyttar kontoret till Mood-gallerian

Enligt AMF kommer man att identifiera och driva utvecklingsmöjligheter i hela beståndet, bland annat i Marievik där bolaget är majoritetsägare och ett där ett omfattande stadsutvecklingsprojekt planeras under kommande år.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev