Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Alvendal väljs in i ytterligare en bolagsstyrelse

Publicerad: 14 april 2020, 12:06

Kristina Alvendal valdes nyligen in i styrelsen för Danske Hypotek. Nu tar hon även plats i styrelsen för Intea.

Kristina Alvendal ligger inte på latsidan. För bara några veckor sedan tog hon plats i styrelsen för Danske Hypotek. Nu är det dags för ytterligare ett styrelseuppdrag.


Ämnen i artikeln:

Kristina AlvendalIntea Fastigheter

Kristina Alvendal, samordnare för Stadsutvecklarna i Värtahamnen, egenföretagare inom strategisk fastighetsutveckling och tidigare stadsbyggnadsborgarråd i Stockholms stad, har fått ett nytt styrelseuppdrag. Den här gången är det Intea, ett fastighetsbolag som jobbar med social infrastruktur, som ger plats åt Alvendal i sin styrelse.

Läs även: Kristina Alvendal får nytt tungt styrelseuppdrag: ”Jättespännande” 

”Intea har på kort tid etablerat sig som en av de ledande aktörerna inom social infrastruktur. En utvidgning och förstärkning av styrelsen är ett naturligt steg i den fortsatta utvecklingen av bolaget och vi är därför mycket glada över att kunna föreslå Kristina som ny styrelseledamot. Hennes erfarenhet från arbetet som borgarråd och med strategisk fastighetsutveckling kommer att bli ett värdefullt komplement i styrelsearbetet”, säger valberedningens ordförande Stefan Nilsson i ett pressmeddelande.

Valberedningens förslag inkluderar omval av styrelseledamöterna Håkan Sandberg (ordförande), Magnus Jarlén, Mattias Grahn, Caesar Åfors och Henrik Lindekrantz.

Aktieägare kommer att rösta om valberedningens förslag på Inteas årsstämma, som kommer att hållas den 12 maj 2020 i Stockholm.

Mer om Intea och Alvendal

Intea grundades 2015 och är inriktat på långsiktigt aktivt ägande av social infrastruktur. Fastighetsinnehavet uppgick per 31 december 2019 till 9,4 miljarder kronor. 

Kristina Alvendal var stadsbyggnads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad under åren 2008-2010 och har tidigare varit vd för Airport City Stockholm och etableringschef för Lidl Sverige. 

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.