torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Alexandra Laurén ny vd för Specialfastigheter

Publicerad: 20 april 2023, 06:43

Alexandra Laurén lämnar Bonava, och en roll som Sverigechef, för Specialfastigheter.

Foto: Specialfastigheter/Linkedin

Alexandra Laurén har utsetts till ny vd för Specialfastigheter. Hon kommer närmast från rollen som affärsenhetschef för Bonava Sverige, där hon även har suttit i koncernledningen.

Ämnen i artikeln:

SvepetSpecialfastigheterBonava

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Alexandra Laurén tillträder vd-rollen under hösten 2023, dock senast den 20 oktober 2023, uppger Specialfastigheter i ett pressmeddelande.

Hon efterträder Åsa Hedenberg (läs Fastighetsnytts intervju med Hedenberg här) som lämnar bolaget, efter nästan nio år, den sista juni i år.

Från den 1 juli har styrelsen interimt utsett Charlotte Hybinette till vd, utöver sitt uppdrag som styrelseledamot, fram till dess att Alexandra Laurén tillträder.

Läs mer: Bostadsprojekten som säljer som smör mitt i krisen

Laurén hade, innan hon kom till Bonava, en roll som vice vd i Skanska Sverige där hon ansvarade för bostadsutveckling och kommersiell fastighetsutveckling samt hyresaffären.

Omvärldsläget har bidragit till att Specialfastigheter befinner sig i kraftig tillväxt

Hon har även varit verksam inom entreprenadverksamheten och haft ansvar för hållbarhet, innovation och marknad på Skanska. Totalt jobbade hon 24 år inom byggjätten

– Jag är glad över att få presentera Alexandra Laurén som ny vd för Specialfastigheter. Omvärldsläget har bidragit till att Specialfastigheter befinner sig i kraftig tillväxt med en projektvolym som är större än någonsin. säger Eva Landén, styrelseordförande Specialfastigheter Sverige, i en kommentar.

Alexandra Laurén:

– Jag ser verkligen fram emot att få vara med på Specialfastigheters tillväxtresa. Bolaget är en viktig samhällsaktör med hög målsättning inom hållbarhet, vilket ska bli väldigt roligt att få vara en del av framåt, säger Alexandra Laurén.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev