onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Alexandra Hagen ny vd för White 

Publicerad: 22 augusti 2017, 09:11

Alexandra Hagen. Foto: Jenny Leyman/White.

Alexandra Hagen blir nästa år ny vd för White Arkitekter. Hon tar därmed över efter Monica von Schmalensee, som varit vd de senaste sju åren.


Alexandra Hagen blir nästa år ny vd för White Arkitekter. Hon tar därmed över efter Monica von Schmalensee.

Hagen är sedan sju år tillbaka chef för Whites Malmö-kontor.

– Det är ett stort förtroende och väldigt roligt att få samarbeta med mina kunniga kollegor i en ny roll. Jag ser framemot att driva företagets utveckling vidare inom internationalisering och digitalisering. Alltid med arkitekturen och den hållbara samhällsutvecklingen som självklara ledstjärnor, säger Alexandra.

Monica von Schmalensee kommer i fortsättningen att ha en rådgivande roll hos White. Hon kommer dessutom att ha egna externa uppdrag, bland annat för Londons borgmästare inom stadsutvecklingsfrågor.

– Det är betryggande att kunna lämna över stafettpinnen efter en resa där vi har lyckats lyfta arkitektens roll i den hållbara omställningen. Efter sju år som vd vill jag återgå till det operativa arbetet med att skapa arkitektur som sätter människan i centrum, säger Monica von Schmalensee.

Ny chef för Whites kontor i Malmö, med 85 medarbetare, blir Martin Sundberg. Han är arkitekt och har arbetat hos White i 10 år, senast i rollen som ställföreträdande kontorschef. Han tillträder sin nya roll den 1 september.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev