Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Alecta Fastigheter rekryterar tre nyckelspelare

Publicerad: 11 augusti 2020, 06:55

Karolin Forsling, Johanna Boltzius och Malin Lövemark.

Foto: AMF, Linkedin, Alecta

Alecta Fastigheter har anställt tre chefer som ska bygga upp och utveckla bolaget tillsammans med vd Lena Boberg och de tio medarbetare som sedan tidigare arbetar med det svenska fastighetsbeståndet. Det är tre rutinerade namn som nu kliver in.


Ämnen i artikeln:

Alecta

De rutinerade personer som Alecta rekryterat är Johanna Boltzius, Malin Lövemark och Karolin Forsling. De ska arbeta med transaktioner, förvaltning respektive projekt- och stadsutveckling.

”Det känns otroligt roligt att ha lyckats rekrytera Johanna, Malin och Karolin.  Med deras breda erfarenheter, kompetens och personligheter kommer de bidra stort till utvecklingen av Alecta Fastigheter. Vi blir redan från start ett av Sveriges största fastighetsbolag och ska fortsätta växa de kommande åren. Jag ser fram emot att tillsammans med dem och det befintliga teamet bygga upp det nya fastighetsbolaget”, säger Lena Boberg vd på Alecta Fastigheter i ett pressmeddelande.

Läs även: Alecta startar renodlat fastighetsbolag

Johanna Boltzius arbetar i dag på Alecta som transaktionsansvarig för den direktägda fastighetsportföljen. Tidigare har hon bland annat arbetat på JLL som retailansvarig på capital markets. Hon påbörjar sin tjänst som transaktionschef omgående.

Karolin Forsling arbetar i dag i egen verksamhet inom stadsutveckling och tidigare har hon bland annat arbetat på AMF Fastigheter AB. Hon påbörjar sin tjänst under hösten 2020.

Läs även: Alecta köper Bredden från Profi

Malin Lövemark arbetar i dag på Folksam och tidigare bland annat på AMF Fastigheter AB. Hon påbörjar sin tjänst under hösten 2020.

Äger och förvaltar fastigheter för 45 miljarder kronor

Alecta Fastigheter AB kommer initialt att äga och förvalta fastigheter till ett värde av 45 miljarder svenska kronor. 

Andelen fastigheter i Alectas portfölj ska öka de närmaste fem åren, vilket innebär nya investeringar i svenska och utländska fastigheter på cirka 50 miljarder svenska kronor. 

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Alecta

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.