Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

AH plockar hållbarhetschef från Kungsleden

Publicerad: 28 mars 2022, 11:15

Erik Florman blir ny hållbarhetschef på Akademiska Hus.

Foto: Akademiska Hus

Akademiska Hus utser Erik Florman som ny hållbarhetschef. Erik tillträder den 13 juni.


Ämnen i artikeln:

Akademiska Hus

Erik Florman kommer i sin nya roll driva arbetet för att förverkliga Akademiska Hus nya klimat- och energistrategi. Bolagets mål är att minska klimatbelastningen från hela värdekedjan för att nå klimatneutralitet till 2035. 

– Det känns fantastiskt att få privilegiet att driva och vidareutveckla hållbarhetsarbetet på Akademiska Hus. Att leverera på de högt ställda klimatmålen kommer att vara i stort fokus, men även att se hur vi gör våra lärande- och forskningsmiljöer än mer hållbara och inspirerande, säger Erik Florman, i en kommentar. 

Läs även: Miljardaffären som får Castellums utsläpp att sticka i väg

Erik kommer närmast från rollen som hållbarhetschef på Kungsleden, numera en del av Castellum. Han har dessförinnan bland annat varit gruppchef för hållbar utveckling inom Skanska och tillförordnad LEED-chef på Sweden Green Building Council. 

– Det är väldigt glädjande att kunna välkomna Erik till Akademiska Hus när vi nu accelererar vårt hållbarhetsarbete. Med sin gedigna kompetens och erfarenhet kommer han att bli en stor tillgång i den fortsatta resan för att minska vår klimatpåverkan genom egna åtgärder och i samverkan med andra, säger Caroline Arehult, vd för Akademiska Hus, i bolagets pressmeddelande. 

Läs även: ”Inget som tas för givet” - branschens unga om jämställdheten

Erik Florman ersätter Mia Edofsson, som går vidare till en tjänst som Sustainability Director på Volvo Trucks.

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Akademiska Hus

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.