Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Logistik

Viktig logistiknod i Närke

Publicerad: 15 Februari 2012, 11:20

Järnvägsknuten Hallsberg i södra Närke, två mil söder om Örebro, är snabbt på väg att utvecklas till en allt viktigare logistik- och transportnod.


Ämnen i artikeln:

Örebro

Järnvägsknuten Hallsberg i södra Närke, två mil söder om Örebro, är snabbt på väg att utvecklas till en allt viktigare logistik- och transportnod.

Läget i skärningspunkten mellan E20 och riksväg 50/Bergslagsdiagonalen samt mellan Västra stambanan och den nord-sydliga järnvägslinjen Gävle-Örebro-Mjölby tillsammans med en av Sveriges största godsbangårdar gör sitt till i sammanhanget.

Nyligen påbörjades bygget av Postens nya terminal i Hallsberg med en markarea på 82 000 kvadratmeter. Anläggningen ska ta över den verksamhet som idag drivs i Postens nuvarande terminaler i Karlstad och Västerås, och ska tas i drift i etapper med början i september 2013.

Den nya Hallsbergs-terminalen får en byggyta på 26 800 kvadratmeter inklusive spårhall, motsvarande tre fotbollsplaner. Tåg ska kunna angöra den nya terminalen direkt från Västra stambanan.

I Hallsberg finns bland annat även Ahlsells centrallager, som är Nordens största i sitt slag med en yta på ca 70000 kvadratmeter. Storlagret ägdes tidigare av norska fastighetsbolaget Ness Risan & Partners och Wilfast Förvaltning AB tillsammans med ett investeringskonsortium, men såldes häromåret till kuwaitiska Kuwait Finance House (KFH) för 475 miljoner kronor. KFH har tidigare ägt flera postterminaler i Sverige.

– Vi hoppas kunna göra ytterligare investeringar i Sverige, säger Ali O. Al-Ghannam, KFH:s internationelle fastighetschef, i en kommentar till tidningen Nerikes Allehanda.

Peter Lorin

Ämnen i artikeln:

Örebro

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.