Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Utvecklar 45 000 kvadrat logistik

Publicerad: 18 oktober 2018, 09:12

Bild: Logicenters.

Logicenter bygger ut en logistikanläggning för Speed Group med 45 000 kvadratmeter. Anläggningen byggs i Viared, strax utanför Borås.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i Västsverige

Logicenters bygger ut en logistikanläggning för Speed Group med 45 000 kvadratmeter. Anläggningen byggs i Viared, strax utanför Borås.

Totalt kommer anläggningen att omfatta 83 000 kvadratmeter, efter att man nyligen färdigställt den första delen på 38 000 kvadratmeter.

– Det är stort för oss att påbörja utvecklingen av det som i slutändan ska bli vår i särklass största anläggning. Den kommer att bli större än vad Globen är i volym, dessutom i ett av Sveriges bästa logistiklägen. Detta är vår sjätte fastighet i Viared och vi fortsätter att investera här för att vi har en god relation med Borås Stad, säger Matthias Kettelhoit, Commercial Head, Logicenters.

Speed Group uppskattar att fem större kunder kommer att fylla de blivande 83 000 kvadratmeterna och att cirka 200 arbetstillfällen kan skapas till följd av expansionen

– Första etappen gick smidigt och med etapp två blir utvecklingen det största projektet vi arbetat med. Det borgar givetvis för fortsatt god tillväxt med investeringar och arbetstillfällen i framtiden, säger Daniel Göök, Establishment manager, Näringslivsenheten i Borås Stad.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.