torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Logistik

Trio bildar nytt logistikbolag - siktar mot börsen

Publicerad: 21 december 2021, 10:04

Kilenkrysset bildar tillsammans med Bockasjö Holding och Frankenius det nya bolaget Roc Properties. Målet är ett fastighetsvärde på 4 miljarder kronor i slutet av nästa år.

Ämnen i artikeln:

KilenkryssetBockasjöRoc Properties

Maria Nordlander

maria.nordlander@fastighetsnytt.se


Det nya bolaget kommer att fokusera på logistikfastigheter och ägas till 50 procent av Kilenkrysset, 25 av procent Bockasjö Holding och 25 procent av Frankenius Equity. 

Karl Persson, tidigare vd för Cushman & Wakefield Sverige, har utsetts till vd för Roc Properties. Målet är att börsnotera bolaget inom två år.

Läs även: Logistik sticker ut på ”världens mest likvida fastighetsmarknad”

– Logistikfastigheter är ett av de starkaste segmenten och det gäller att vi arbetar hårt för att kunna möta både hyresgäster och investerarnas högt ställda krav. Vi har hög kompetens och stora resurser så detta har alla förutsättningar att bli riktigt bra, säger Karl Persson, som tillträder som vd den 1 januari 2022.

– Vi vill med Roc Properties skapa det i särklass bästa fastighetsbolaget inom logistik för både hyresgäster och investerare. Några av ägarbolagens mest värdefulla fastigheter kommer att ingå. Framtida tillväxt ska ske utifrån tre viktiga kriterier; starka och stabila hyresgäster, strategiskt geografiskt belägna fastigheter och hög kvalitet på de fastigheter som skall ingå i beståndet. Vi tror på en långsiktig värdeökning och ju bättre innehåll desto bättre resultat, säger Joakim Hedin, som är vd för Bockasjö och styrelseordförande i det nya bolaget. 

Bolagets huvudkontor är beläget i Göteborg.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev