Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Stora investeringar i industri- och logistik

Publicerad: 26 april 2013, 11:40

Investeringar i industri och logistik utgjorde 13 procent av de totala investeringarna i europeiska kommersiella fastigheter under Q1 2013, enligt uppgifter från CBRE.


Ämnen i artikeln:

CBRE

Investeringar i industri och logistik utgjorde 13 procent av de totala investeringarna i europeiska kommersiella fastigheter under Q1 2013, enligt uppgifter från CBRE.

De 3,7 miljarder euro som omsattes under Q1 2013 utgör den högsta nivån sedan den globala finanskrisen, och ligger 28 procent över kvartalsgenomsnittet på 2,9 miljarder euro.

Marknaderna i Storbritannien, Tyskland och Frankrike var de tre mest aktiva med en omsättning på sammanlagt 2,27 miljarder euro, vilket utgör över 60 procent av den europeiska marknaden det här kvartalet. Central- och Östeuroparegionen, framför allt Polen och Ryssland, som har en låg tillgång på högkvalitativa logistikfastigheter med tanke på storleken på ekonomi och befolkning, var också mycket aktiva marknader.

Det starka kvartalet påverkades stort av NBIM:s (Norges Bank Investment Management) transaktion på 1,2 miljarder euro när de köpte en andel på 50 procent av Prologis europeiska portfölj.

– Fram till idag har statliga investeringsfonder främst fokuserat på kontor och köpcentra när de har investerat i europeiska fastigheter. NBIM är den första statliga investeringsfonden som gör en sådan betydande direktinvestering i industri- och logistiksegmentet i Europa. Det är ett särskilt anmärkningsvärt exempel på en pågående trend där många institutioner, som pensionsfonder och försäkringsbolag, ökar sin fördelning på segmentet – det tyder på en stark tro på hur strategiskt viktigt segmentet är för framtiden, säger Iryna Pylypchuk, Associate Director, EMEA Research and Consulting på CBRE.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande CBRE

Ämnen i artikeln:

CBRE

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.