Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Logistik

Stabilt för logistiklokaler i Sverige

Publicerad: 23 Februari 2012, 09:50

Enligt Colliers Internationals sammanställning, EMEA Industrial and Logistics Rent Map, var hyresnivåerna stabila i Skandinavien för lagerlokaler under andra halvåret 2011.


Ämnen i artikeln:

Colliers

De mest betydande ökningarna noterades på nyckelmarknaderna i Skandinavien och Baltikum, med de högsta ökningarna i Oslo (+8 procent) och Göteborg (+6,1 procent).

Betydande fall under andra hälften av 2011 noterades i Wien (- 9 procent), Geneve (- 6,3 procent) och Aten (-6 procent). På de marknader som hade upplevt de mest betydande fallen under de första sex månaderna av 2011 låg prime rents kvar på samma nivå, med Aten som ett tydligt och föga förvånande undantag.

– Sverige och de skandinaviska länderna avviker jämfört med de europeiska länderna i och med att hyrorna har stigit. Orsaken är ett för litet utbud av effektiva logistikytor samtidigt som vi inte sett någon avmattning av efterfrågan. Hur efterfrågan utvecklar sig framöver är dock osäkert. Vi ser inga reella tecken på avmattningen och eventuella framtida kostnadsbesparingar driver snarare på efterfrågan på effektiva logistikytor, säger Erik Barnekow, affärschef Industri & logistik på Colliers International.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Colliers

Ämnen i artikeln:

Colliers

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.