Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

SLP:s senaste jätteaffär i Hässleholm – 50 000 kvadratmeter

Publicerad: 23 april 2020, 09:17

Bergendahls centrallager och huvudkontor i Hässleholm är SLP:s senaste förvärv.

Foto: SLP

Swedish Logistic Property, SLP, fortsätter att expandera. Nu förvärvar Malmöbolaget en 50 000 kvadratmeter stor logistikfastighet i Hässleholm. Samtidigt tas en ny delägare in.


Ämnen i artikeln:

SLP

SLP:s förvärv gäller huvudkontoret och centrallagret för Bergendahls, som bland annat äger butikskedjan City Gross, i Hässleholm.

Fastighetsarean ligger på 162 000 kvadratmeter och den uthyrningsbara ytan är cirka 50 000 kvadratmeter. I samband med transaktionen ingår Bergendahls ett 15-årigt hyresavtal gällande samtliga ytor. Förvärvet tillträds den 30 juni 2020.

– SLP:s förvärv av Bergendahls huvudkontor och centrallager följer vår förvärvsstrategi. Det är en bra belägen fastighet med goda utbyggnads- och utvecklingsmöjligheter. Genom affären utökas SLP:s fastighetsbestånd kraftigt och vi får ett hyresavtal med en långsiktig och stabil hyresgäst, säger Peter Strand, styrelseordförande för SLP, i ett pressmeddelande.

Blir delägare

Som en del av transaktionen har en nyemission om 100 miljoner kronor till Bergendahls. Ägarfamiljen gör således fastighetsprofilerna Erik Selin, Peter Strand, Mikael Hofmann och Greg Dingizian sällskap i ägarkretsen. Bergendahls ägande är i jämförelse mindre än de fyra huvudägarnas, framgår det av pressmeddelandet.

– Familjen Bergendahl får genom affären en möjlighet att gå in som delägare i ett intressant fastighetsbolag och ser fram emot att vara med på bolagets fortsatta tillväxtresa. Vi är övertygade om att SLP kommer att vara en utmärkt fastighetsägare till Bergendahls anläggning och ser även i den delen fram emot ett gott fortsatt samarbete, säger Lars Ljungälv, koncernchef i Bergendahls.

Peter Strand kommenterar Bergendahls nya ägarpost vidare:

–  Under uppstartsskedet har vi varit tydliga med att vi först vill bygga en stabil grund med den ursprungliga ägarkretsen. I samband med den aktuella affären har det känts helt rätt att utöka ägarkretsen med Bergendahls. Det är en stark och långsiktig ägare som kompletterar den befintliga ägarkretsen på ett bra sätt, säger han.

 

Anders Siljevall

Reporter

anders.siljevall@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

SLP

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.