Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

SLP:s nya lager står snart tomt: “Har en jättebra idé”

Publicerad: 18 december 2019, 11:53

Peter Strand och SLP har planer för den stora fastighet som snart står tom och som bolaget nu köpt.

Foto: SLP

Nystartade SLP med Erik Selin som en av grundarna har köpt igen. Den här gången är det ett stort laget i Falkenberg som bolaget förvärvat. Och att lokalen snart ska tömmas är inget som avskräcker. Snarare tvärtom.


Ämnen i artikeln:

FalkenbergPeter StrandErik SelinSLP

Nystartade SLP med Erik Selin som en av grundarna har köpt igen. Den här gången är det ett stort laget i Falkenberg som bolaget förvärvat. Och att lokalen snart ska tömmas är inget som avskräcker. Snarare tvärtom.

SLP har sin bas i Malmö och äger än så länge inga fastigheter norr om Nässjö. Nyligen köpte bolaget Nettos centrallager i Falkenberg med en uthyrningsbar yta på cirka 24 000 kvadratmeter intill E6.

– Vi kommer att prioritera Göteborg, Jönköping och neråt i landet längs med de stora vägarna. Om rätt objekt dyker upp finns inget som hindrar att vi köper längre norrut också. Men det är av praktiska skäl lättare att hålla sig närmare hemmabasen, säger Peter Strand, styrelseordförande i SLP till Fastighetsnytt.

Läs även: SLP om storköpet i Nässjö: ”Ett bra paket”

Fastigheten i Falkenberg har han kört förbi ”hundratals gånger”. I dag är den fullt uthyrd till matvarukedjan Netto men inom ett år ska företaget lämna orten helt varpå lokalerna blir tomma.

– Det är en utmanade affär i och med att fastigheten ska tomställas. Då krävs en idé vad man ska göra. Och vi har en idé. En jättebra idé, säger Peter Strand som inte vill avslöja mer än så i dagsläget.

Peter Strand vill inte heller gå ut med köpeskillingen i Falkenberg – men öppnar för fler nyheter inom kort.

Kommer ni att göra ytterligare affärer på den här sidan årsskiftet?

– Kanske. Vi har mer på gång.

Mer om SLP – Swedish Logistic Property

- Ett Malmöbaserat fastighetsbolag med fokus på lager- och logistikfastigheter. Bakom bolaget ligger bland annat fastighetsprofilerna Erik Selin, Peter Strand, Mikael Hofmann och Greg Dingizian.
- Först i mars i år hade bolaget en bemanning på plats.
- Bolaget äger i dag 11 fastigheter i Malmö, Landskrona, Nässjö, Vellinge, Ljungby och Falkenberg.

Andreas Jennische

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.