Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Slättö utvecklar 6 000 kvm lager åt Convini norr om Stockholm

Publicerad: 25 oktober 2022, 12:26

Den nya anläggningen i Bredden, Upplands Väsby ska bli ett toppmodernt logistikcenter för Convini.

Foto: Pressfoto

Convini expanderar och satsar i ett samarbete med Slättös logistikbolag Evolv 150 miljoner kronor på ett 6 000 kvadratmeter stort logistikcenter i Upplands Väsby.

Ämnen i artikeln:

SvepetSlättö

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Convini är en leverantör av smarta obemannade måltidsbutiker och kaffelösningar på arbetsplatser. Sedan 2018 har bolaget fördubblat sin omsättning och behöver nu en ny driftcentral.

I samarbete med Slättös fastighetsbolag för lager- och logistik, Evolv, satsar bolaget 150 miljoner kronor på att utveckla ett helt nytt logistikcenter med lager och kontor i anslutning till E4 och E18 i Breddens industriområde i Upplands Väsby norr om Stockholm. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Läs mer: Rakettillväxt för last mile-bolag – men även stora förluster: ”En del kommer gå under”

- Vårt fokus på utveckling av fastigheter för last-mile logistik fortsätter och vi är stolta över att inleda ett spännande samarbete med Convini. Vi ser fram emot att sätta spaden i backen för en av Sveriges modernaste terminaler för citynära kyl- och fryslogistik, säger Viktor Tennström, head of asset management på Evolv, i en kommentar.

Anläggningen som kommer att omfatta 6 000 kvadratmeter ska säkerställa en effektiv lagerhållning och logistik och leveranser i Stockholm/Mälardalen samt till Convinis lager i Malmö och Göteborg. Förutom lager kommer det att finnas kylrum, frysrum, kontor med kaffeakademi och gym. Byggnaden ska miljöcertifieras med fokus på energisnål utrustning, väl utbyggd elbilsladdning och egen solcellsanläggning på taket.

Byggstart är planerad till årsskiftet 2022/2023 och i början av 2024 beräknas företaget kunna flytta sin nuvarande lagerverksamhet från Solna och Sollentuna till de nya lokalerna i Upplands Väsby.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev