Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Skohandlaren bygger ut sitt lager i Eskilstuna till dubbel storlek

Publicerad: 26 november 2020, 15:34

Footways behöver dubbelt så mycket plats. Nu bygger Prologis ut e-handlarens logistikanläggning rejält.


Ämnen i artikeln:

PrologisEskilstuna

Logistikfastighetsföretaget Prologis avtal med skohandlaren Footways innebär att företagets totala lageryta byggs ut från 25 000 kvadratmeter till nära 48 000 kvadratmeter.

Läs även: Footways hyr in sig i Victoria Tower

Utbyggnaden som drar i gång direkt ska certifieras enligt Breeam ”Very Good” och väntas stå klar redan under sommaren 2021.

– Den snabba projektstarten och den bedömda byggtiden har möjliggjorts av goda relationer med både vår kund och våra underentreprenörer, tillsammans vår långa erfarenhet av byggprojekt av den här typen, både i Sverige och internationellt. Vi har också fått ett fantastiskt stöd från kommunen, med bland annat en mycket snabb handläggning av bygglovet, säger Gunnar Gillholm, nordenchef på Prologis, i ett pressmeddelande.

Läs även: Eskilstuna har ny fastighets- och exploateringschef

Anledningen till expansionen är att Footway nu lanserar en helt ny e-handelsplattform med en gemensam global infrastruktur för alla koncernens butiker. 

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

PrologisEskilstuna

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News