Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Skanska startar nytt lagerkoncept i Göteborg

Publicerad: 15 april 2014, 05:16

Från Skanska menar man att ett oförutsägbart beteende hos konsumenter har gjort att många företag tvekar att teckna långa kontrakt för lagerlokaler. Skanska satsar därför på det nya lagerkonceptet Kubiklager.


Ämnen i artikeln:

GöteborgSkanska

Skanska ser en trend där en lättrörlig konsumentmarknad gör att många företag har behov av mindre och lättillgängliga lagerlokaler. Därför lanserar man konceptet kubiklager där kunden hyr en yta som lätt kan anpassas till behoven. Det vänder sig till kunder som med korta ledtider behöver tillgång till nya moderna lagerutrymmen på mellan 3 000-5 000 kvadratmeter.

– Det unika är att som kund hyr du den yta du faktiskt behöver, varken mer eller mindre, under en avtalstid från tre år. Lokalerna byggs för lagerverksamhet och det är möjligt för kunden att flytta in i anpassade lokaler på tre-sex månader. Man kan till exempel enkelt dela av ytorna, installera extra lastportar eller bygga till kontorsutrymmen om kunden önskar det, berättar Henrik Ahnström, Marknadsområdeschef Logistik, Skanska Fastigheter Göteborg.

Bygget av det första lagret, Orrekulla Kubiklager i Göteborg, har redan startat.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Skanska

Ämnen i artikeln:

GöteborgSkanska

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.