Måndag28.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Logistik

Sagax investerar 455 miljoner i Frankrike

Publicerad: 14 Mars 2016, 07:20

David Mindus är vd på Sagax.

Foto: Hemsö.

Sagax förvärvar en portfölj av 14 industrifastigheter i Frankrike för totalt 455 miljoner kronor. Åtta av fastigheterna ligger i Paris, fyra i Lyon och ytterligare två ligger på andra ställen.


Ämnen i artikeln:

FrankrikeSagaxParis

74 procent av investeringen avser fastigheterna i Paris, 23 procent avser fastigheterna i Lyon och 3 procent avser de övriga fastigheterna.

Fastighetsportföljen omfattar 79 000 kvadratmeter uthyrningsbar area med en genomsnittlig uthyrningsgrad om 83 procent. Två fastigheter i Paris omfattande 9 000 kvadratmeter uthyrningsbar area förvärvas vakanta. Återstående 12 fastigheter omfattar 70 000 kvadratmeter och har en uthyrningsgrad om 91 procent fördelat på 50 hyresgäster.

Den genomsnittliga direktavkastningen beräknas inledningsvis uppgå till 6,4 procent för hela portföljen.

Vid fastighetsförvärv i Frankrike har berörda kommuner rätt att förköpa de fastigheter som säljs inom kommungränserna. Detta gäller även de aktuella förvärven. Sagax beräknas få besked i förköpsfrågan i slutet av maj 2016. Under förutsättning att förköp inte sker i sådan omfattning att fastighetsportföljen försämras för Sagax kommer tillträde att äga rum den 15 september 2016.

Redaktionen

Källa: Sagax

Ämnen i artikeln:

FrankrikeSagaxParis

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.