torsdag9 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Logistik

Prologis utökar logistikyta för John Deere i Arlandastad

Publicerad: 1 juli 2022, 06:32

Foto: Prologis

Prologis bygger ut en logistikbyggnad i Arlandastad för John Deeres räkning. Företaget hyr redan den intilliggande fastigheten och utökar därmed sin verksamhet, det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

ArlandastadSvepetPrologis

R


Logistikföretaget Prologis hyr redan ut 18 100 kvm till John Deere i byggnaden med namnet Prologis Park Arlanda DC3. Nu uppförs en byggnad på 12 000 kvm direkt anslutning till den befintliga fastigheten och hyresgäst av 6 500 kvm i denna byggnad blir fortsatt den anrika amerikanska tillverkaren av jordbruksmaskiner och redskap.

Läs mer: Uppgifter: Världens största privata fastighetsaffär på gång – lagt bud om 220 miljarder på Mileway 

De två intilliggande byggnaderna kopplas ihop med en kundanpassad ramplösning. Den nya byggnaden blir miljöcertifierad enligt BREEAMs standard ”very good” och klimatkompenseras via organisationen Cool Earth som skyddar hotad regnskog.

– Tillgången till ett närliggande extralager var nödvändig nu när vi expanderar för att stödja den växande globala skogsbruksverksamheten. Med denna affär får vi det utrymme vi behöver för att kunna fortsätta stötta våra kunder de kommande åren, säger John Hynes, Manager European Distribution Centers på John Deere, i en kommentar.

John Deere tillträder den nya fastigheten den 1 februari 2023.

 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev