Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Prologis köper för 3,8 miljarder

Publicerad: 2 april 2019, 04:35

Paul Frankenius, styrelseordförande Bockasjö och Joakim Hedin, VD för Logistikfastigheter Sverige AB, tillika VD i Bockasjö AB.

Alecta och Bockasjö säljer hela innehavet i det gemensamma bolag Logistikfastigheter Sverige till Prologis. Beståndet omfattar nästan 300 000 kvadratmeter.


Alecta och Bockasjö säljer hela innehavet i det gemensamma bolag Logistikfastigheter Sverige till Prologis. Beståndet omfattar nästan 300 000 kvadratmeter och säljs för 3,8 miljarder kronor.

– När Alecta och Bockasjö 2016 bildade Logistikfastigheter Sverige så var vårt gemensamma mål att inom fem år bygga upp ett bestånd till ett värde om 3 miljarder. Vi har klarat det målet på halva tiden samtidigt som vi sett en stark värdeutveckling under de tre senaste åren, säger Joakim Hedin, vd för Logistikfastigheter Sverige.

Portföljen innehåller 11 fastigheter med tyngdpunkt i Stockholm och Göteborg.

‒ Fastigheternas höga kvalitet, en stark marknad, den solida kundbasen och det faktum att byggnaderna på ett yppperligt sätt kompletterar vårt eget bestånd, skapar en robust strategisk bas för att bygga långsiktiga värden, säger Bram Verhoeven, senior vice president, regional head på Prologis Northern Europe.

Prologis rådgivare var JLL och DLA Piper. Cushman & Wakefield var rådgivare till Logistikfastigheter.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.