Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Platzer och Bockasjö gör gemensam sak

Publicerad: 8 april 2020, 07:36

Joakim Hedin och P-G Persson med en tavla föreställande den aktuella fastigheten.

Foto: Platzer

Platzer ska tillsammans med Bockasjö utveckla Sörreds Logistikpark utanför Göteborg. Bolagen har bildat ett joint venture för ändamålet.


Ämnen i artikeln:

Platzer FastigheterBockasjö

 

I det nya JV-bolaget Sörreds Logistikpark förvärvar Platzer och Bockasjö fastigheten Sörred 8:12, som i dag ägs av Platzer. Bockasjö kommer sedan att agera affärsutvecklare medan Platzer därefter blir hundraprocentig ägare till och förvaltare av de färdigutvecklade fastigheterna.

Fastighetens markareal är 254 000 kvm och det finns en byggrätt på minst 90 000 kvm BTA, som kommer att delas upp i ett flertal nya fastigheter och därefter bebyggas med industri- och logistikbyggnader. 

Detaljplanen är klar och grovterrassering beräknas kunna påbörjas efter sommaren 2020 och etappvis byggnation kan därefter påbörjas med start i slutet av året.

”Tar ett snabbspår”

För Platzer, som har som strategi att växla upp verksamheten inom industri och logistik, är den gemensamma satsningen välkommen.

– Jag är väldigt glad att få komma i gång med utvecklingen av vår byggrätt på Sörred 8:12 genom att dra i gång Sörreds Logistikpark.  Att få göra det tillsammans med Bockasjö, som är ett av Sveriges mest välrenommerade bolag inom affärsutveckling av logistikfastigheter, innebär att vi tar ett snabbspår i vårt industri-/logistiksegment mot att få till en lika aktiv projektutveckling som inom vårt kontorssegment, säger P-G Persson, vd, Platzer, och ordförande för det nya JV-bolaget, i ett pressmeddelande.

Anders Siljevall

Reporter

anders.siljevall@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.