onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Logistik

Panattoni förvärvar i Göteborg

Publicerad: 3 juli 2023, 09:00

Fastighsteutvecklaren Panattoni gör sitt första förvärv i Göteborgsområdet. De köper en fastighet vid Landvetter där de ska bygga en ny logistikanläggning. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Svepet

Johan Bahlenberg

johan.bahlenberg@bbm.bonnier.se


Panattoni har tecknat avtal med Företagsparken om att köpa en fastighet vid Landvetters flygplats där de ska uppföra en logistikanläggning på cirka 14 300 kvadratmeter. Projektet är Panattonis första i Göteborgsregionen.

– Vi vill erbjuda våra samarbetspartners logistikfastigheter i allra bästa läge inom den så kallade gyllene triangeln mellan Stockholm, Göteborg och Skåne. Sedan tidigare har vi projekt i både Skåne och Stockholm. Lite extra glada är vi för denna möjlighet, inte bara med tanke på det utmärkta logistikläget utan också för att vi har vårt huvudkontor i Göteborg och på detta vis stärker vi vår närvaro på västkusten, säger Fredrik Jagersjö Rosell, vd för Panattoni Sverige.

På fastigheten står en äldre byggnad som är utdaterad i relation till dagens krav. Panattoni kommer därför att ersätta den med den ny hållbarhetscertifierad logistikfastighet. Byggstart sker under 2023 med beräknad inflyttning under första

Rådgivare i affären har varit Croisette och som byggentreprenör har MVB Väst AB anlitats.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev