torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Logistik

Odd Molly bygger mer logistik i Vaggeryd

Publicerad: 12 april 2021, 08:43

Odd Mollys ordförande Patrik Tillman ser ett växande intresse för Vaggeryd

Foto: Mattias de Frumerie

Odd Mollys dotterbolag Vaggeryd Logistikpark har skrivit avtal med tre hyresgäster för att uppföra en ny och toppmodern 12 000 kvadratmeter stor lager- och logistikbyggnad.

Ämnen i artikeln:

logistikfastigheterOdd MollyLogistikfastigheter i Sverige

Oskar von Bahr

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se


Det skriver Odd Molly i ett pressmeddelande.  

Byggnaden kommer hyras av tre aktörer, PDL Group AB, Sveriges ledande padelaktör, BLL (Båstad Lager och Logistik Aktiebolag), ett privatägt tredjepartslogistikföretag samt ett ledande bolag verksamt inom förnybar energi.

Den 15 december 2020 tillträdde Odd Molly ett mark- och utvecklingsområde i Vaggeryd. Intresset från olika aktörer som önskar etablera sig på området är enligt bolaget stort. Vaggeryd Logistikpark AB har tidigare meddelat att man tecknat avsiktsförklaringar med två aktörer om att uppföra lager- och logistikbyggnader om totalt 6 000 kvadratmeter på området.

Med de tre hyresgästerna uppgår ytan nu till totalt 12 000 kvadratmeter, varav en av aktörerna har option på ytterligare 4 500 kvadratmeter. Genomsnittlig hyreslängd uppgår till cirka 10 år. Byggstart planeras till slutet av maj 2021 och inflyttning planeras ske mot slutet av 2021. 

Läs även: Odd Molly blir renodlat fastighetsbolag 

Bedömt hyresvärde uppgår till 8,6 miljoner kronor och kan öka till cirka 12,5 miljoner kronor, om optionen på utökad yta utnyttjas. Slutliga avtal och byggstart är villkorat av bygglov och att andra sedvanliga tillstånd erhålls.

”Vaggeryd Logistikpark är ett otroligt spännande logistikutvecklingsprojekt på sammanlagt över 380 000 kvadratmeter mark med ypperligt skyltläge utmed E4:an, 20 min söder om Jönköping och med järnvägsspår in på fastigheterna. Vi är väldigt glada att vi idag kan presentera de första tre tecknade hyresavtalen avseende uppförande av minst 12 000 kvadratmeter moderna lager- och logistikbyggnader och för det växande intresset vi upplever för att etablera sig på området”, säger Odd Mollys styrelseordförande Patrik Tillman.

Läs även: CFO lämnar Odd Molly: ”Kommer följa fastighetsverksamheten med spänning” 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev